لیست اختراعات زهرا رفيعي درسنكي
در اين اختراع پودر خرماي پايدار در شرايط محيطي تهيه شد. پودر خرما مي تواند كاربردهاي متعددي در صنايع غذايي داشته باشد ولي بدليل وجود قندها با وزن مولكولي كم و اسيدهاي آلي امكان تهيه پودر پايدار با ويژگيهاي مطلوب در شرايط محيطي وجود ندارد. لذا در اين اختراع براي جلوگيري از چسبندگي و كلوخه اي شدن پودر خرما، مواد تسريع كننده خشك كردن و ضد كلوخه اي شدن در مقادير مناسب به خمير خرما قبل از شروع فرآيند خشك كردن اضافه شد. خمير خرما در خشك كن با هواي گرم در دماي مناسب خشك شد و پودر بدست آمد. اندازه گيري دماي انتقال شيشه اي و خواص فيزيكوشميايي پودر مانند فعاليت آبي، دانسيته توده، رنگ، مقدار هيگروسكوپي بودن و مقدار رطوبت نشان داد كه پودر خرماي بدست آمده در شرايط محيطي بسيار پايدار بوده و خواص حسي و ظاهري مطلوبي دارد و مي توان از آن در توليد بسياري از محصولات غذايي به عنوان جايگزين قند معمولي استفاده كرد.
موارد یافت شده: 1